Varför Ylle?

Ylle – naturens High tech

Ull är ett naturligt och hållbart material med många fördelar jämfört med syntetiska tyger. Först och främst är ull en förnybar råvara eftersom det kommer från får, som bör klippas regelbundet. Syntetiska tyger, å andra sidan, görs av icke-förnybara råvaror som petroleum. 
Ull är också biologiskt nedbrytbart, vilket innebär att det kommer att brytas ner naturligt i miljön. Nedbrytningen av syntetiska tyger kan däremot ta hundratals år och kan bidra till föroreningar i haven och andra områden. 
 
Dessutom är ull naturligt isolerande och ventilerande, vilket håller dig varm på vintern och sval på sommaren. Det innebär att du kan använda ullkläder året om, vilket minskar behovet att köpa flera olika typer av kläder. Syntetiska tyger har inte samma nivå av temperaturreglering, vilket leder till en högre förbrukning av energi för att värma eller kyla din kropp. 
 
Sist men inte minst är ull naturligt motståndskraftigt mot lukt och smuts, vilket gör klädunderhållet minimalt.
Syntetiska tyger kan däremot kräva speciell skötsel och ofta tvättning för att bibehålla sina egenskaper. 

Sammantaget är ull ett mycket hållbart och miljövänligt klädval. Våra högkvalitativa norska och irländska ulltröjor från villapaidat.fi är utmärkta alternativ för alla som söker hållbara och bekväma kläder som kommer att användas under många år.